New York Fashion Week završen spektakularnom revijom Marca Jacobsa

Spektakularnom revijom Marca Jacobsa završen je ovogodišnji New York Fashion Week. Nakon što je revija započela nastupom plesačice i koreografkinje Karole Armitage uslijedio je haos reflektora, a grupe plesača “plivale” su po sobi iz svih pravaca, skačući i bježeći. Jacobs je ovom revijom slavio različitosti. Zvijezda njegove revije bila je popularna pjevačica Miley Cyrus koja je nosila crni grudnjak dok je vukla kaput s prugom od zebre uz modnu pistu iza sebe. Ona je nosila Jacobsovu reviju za jesen/zimu 2020.

S druge strane, Armitage, koja je u prošlosti sarađivala s Christianom Lacroixom i Jean Paul Gaultierom, uvijek je koreografirala s okom za modu, piše The Guardian.

Gigi Hadid izgledala je sjajno u odijelu s elegantnim rukavima dužine narukvice, a njena crvena beretka odgovarala je njenom karminu. Njena sestra Bella nosila je crnu haljinu s bijelim patentnim rukavicama do pazuha, a imala oko vrata je imala ogromne dragulje.

Slavljenje različitosti, hektičnosti i zadiranje u zanimljive konstrukcije samo su neki od elemenata kojima se može opisati Jacobsov rad.

U mladosti je ovaj slavni dizajner imao problema boreći se s ovisnošću o drogama i bipolarnim poremećajima.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*