Detalji hapšenja automafijaša u BiH: Ukrali 20 auta, rastavljali ih i prodavali dijelove

Protiv Nedima Buljubašića (20) i Denisa Krdžalića (20) iz Tešnja, Policijska uprava Doboj podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj zbog sumnje da su za dva mjeseca ukrali 20 golfova. Protiv Albina Starčevića (28) podnesen je izvještaj zbog sumnje da je ta vozila kupovao, rasklapao, sjekao i prodavao. Buljubašiću i Krdžaliću na teret se stavljaju dvije krađe i dvije teške krađe, a Starčeviću krivično djelo prikrivanje.

Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju su automobili Golf 2 i Golf 3, od kojih su neki pronađeni cijeli, a neki u dijelovima.

Kako su naveli iz dobojske policijske uprave, sumnja se da su Golfove krali od sredine decembra 2019. godine pa do početka februara ove godine.

“Sumnjiče se za krađu ukupno 20 automobila Golf i za tri pokušaja krađe automobila, te za sada neutvrđen broj krađa registarskih tablica za vozila”, naveli su iz policije.

Najviše su krali na području Policijske uprave Doboj, Policijske uprave Banja Luka, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Srednjobosanskog kantona.

Za Starčevića se sumnja da je u pomenutom periodu na području općine Tešanj, kupio navedene automobile za koje je znao da su veće vrijednosti od cijene po kojoj ih je platio.

On ih je rasklapao i sjekao na sekundarne sirovine u dvorištu svoje kuće, te takve prodavao preduzeću za prodaju sekundarnih sirovina u toj općini. Kako navode iz policije, pojedine dijelove zadržavao je za sebe, radi daljnje prodaje i sticanja protivpravne imovinske koristi.

“Protiv navedenih osoba Policijska uprava Doboj je u junu prošle godine podnijela izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, zbog krađe četiri automobila. Nakon izvršene kriminalističke obrade 15. Februara, osumnjičeni su uz izvještaj predati u daljnju nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj”, naveli su iz policije.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*