Na Slatini postavljena memorijalna pločica sa imenima ubijenih sugrađana ‘92. (VIDEO)

U Tuzli su 02. decembra 1992. godine, projektilima ispaljenim sa položaja Vojske Republike Srpske, u naselju Slatina ubijeni: Šefika Bajić, Ivica Bajtalo, Blagoje Jović, Milena Ljubojević, Amir Mujačić, Faruk Šakambet, Anel Žunić i Hasnija Jusufović. Nekoliko stotina metara dalje, niz Rudarsku ulicu, istog dana ubijene su, kod zgrade “Zenica”, Daniela Miholić i Emira Sarajlić koja je bila trudna.

U okviru projekta „Niko ne smije biti zaboravljen“, kojeg od prošle godine realizuje Fondacija Istina Pravda Pomirenje, u ovom tuzlanskom naselju danas je postavljena pločica sa imenima nastradalih sugrađana tog 2. decembra.

Memorijalnu pločicu otkrio je gradonačelnik Jasmin Imamović.

Podsjećamo, ideja projekta „Niko ne smije biti zaboravljen“ je da se izvrši postavljanje memorijalnih pločica na svim mjestima u gradu gdje su tokom agresije na BiH pale granate i ubile civile. Još jedan od ciljeva je da se u što skorijem roku dođe do tačnih podataka svih civilnih žrtava rata u Tuzli.

Mole se građani Tuzle u čijoj porodici ima civilnih žrtava rata – ubijenih tokom granatiranja Tuzle, da u spisku Fondacije Istina Pravda Pomirenje koji se nalazi na njihovoj web stranici provjere da li je žrtva iz njihove uže ili šire porodice registrovana, a ukoliko nije, da ostvare kontakt sa Fondacijom.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*