Nova blokada: Smeće do Uborka ponovo ne može

Uprkos jakom vjetru i hladnoći građani mostarskih naselja Kuti-Livač i Vrapčići po treći put otkako JP Deponije nema dokumentaciju za dalji rad, blokirali su dovoz smeća na Uborak.

Na ovaj potez odlučili su se nakon novog ignorisanja od strane vladajućih struktura, kojima su nedavno uputili određene upite, a na koje niko u traženo vrijeme nije odgovorio. Upiti su se prema riječima predsjednika Udruženja Jer nas se tiče Omera Hujdura, odnosili na ispitovanje potencijalnih lokacija za novu deponiju. Građani bi ovog puta na cesti trebali ostati do kraja dana.

– Drugog puta do rješenja ovog problema nema. Vidite da nas čim se povučemo ignorišu i prestaju da rade, izjavio je Hujdur.

Nijaz Hodžić sa žaljenjem konstatuje da vlast nema sluha za problem koji je najbolje opisan u nedavnom video snimku sa Uborka, koji je prikazan na društvenim mrežama.

– Ne znam šta je nakon onog snimka još kazati? O novoj lokaciji očigledno ne razmišljaju. Nisu našli za shodno ni da sjednemo i razgovaramo. Ministrica Đapo obećala je da bi se do kraja naredne sedmice trebalo sjesti i razgovarati, rekao je Hodžić.

Ovo je već druga blokada saobraćajnica koje vode do Uborka od strane građana.



(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*