Tuzla pregovara s Wizz Airom o novom sporazumu

Aerodrom Tuzla je u procesu pregovora o novom sporazumu s niskotarifnim prevoznikom Wizz Airom, za koji se nada da će rezultirati uvođenjem novih ruta i mogućem dolasku trećeg aviona u gradu.

Dvije strane nedavno su se sastale u Osijeku, gdje je Wizz Air započeo obuku nekih svojih pilota, a nastavit će razgovore u Tuzli početkom sljedećeg mjeseca.

“Obje strane su pokazale spremnost za postizanje sporazuma. U svakom slučaju, moramo definirati određene stvari. Ako sve bude išlo po planu, očekujemo da Wizz Air uvede neke nove rute sa aerodroma Tuzla” rekao je generalni direktor Aerodroma Esed Mujačić, piše EX-YU Aviation News.

Ugovor s Wizz Airom ističe ovog juna i vjerovatno će biti potpisan novi četverogodišnji ugovor.

Međutim, spor razvoj infrastrukture aerodroma Tuzla, uključujući proširenje svjetala za pistu, još uvijek je problematična tačka.

Direktor Wizz Aira, Jozsef Varadi, ranije je rekao za EX-YU Aviation News kako je uvjeren da će biti postignut novi dogovor.

“Pretpostavljam da je tako. Mislim da je u interesu Tuzle i regije da nastavimo s operacijama i da poboljšavaju svoju infrastrukturu. Prilično sam siguran da će Aerodrom Tuzla biti raspoložen za poslovnu saradnju” rekao je Varadi.

(nap)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*