Izložba slika akademskog slikara i grafičara Irfana Hoze – Obilježavanje četrdeset godina umjetničkog rada

Povodom četrdeset godina profesionalnog bavljenja umjetnošću, istaknutog bosanskohercegovačkog slikara i grafičara Irfana Hoze, u četvrtak, 27.02.2020.godine u 19:00 sati, u Međunarodnoj galeriji portreta, u sklopu Centra za kulturu Tuzla, bit će svečano otvorena izložba slika „Portreti grada“.

Ideju za rad na ciklusu portreta u prirodnoj veličini Irfan Hozo je dobio, nakon što je na 17. Interbifep-u osvojio Nagradu „Ismet Mujezinović“ za portret oca i majke. U ciklusu „Portreti grada“ Hozo je na sebi svojstven način slikao portrete ljudi iz Sarajeva, dobro poznata lica sa sarajevskih ulica.

Irfan Hozo rođen je 1957. u Sarajevu. Akademiju likovnih umjetnosti i postdiplomski studij završio je u Sarajevu. Izlagao je na mnogim samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja za svoj rad. Od 1980. godine član je Udruženja likovnih umjetnika BiH, a 1985. priznat mu je status slobodnog umjetnika. Živi i radi u Sarajevu.

Izložba ostaje otvorena do 27.aprila, 2020.godine. Organizator izložbe je JU Centar za kulturu Tuzla, a pokrovitelj Grad Tuzla.

(rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*