Gradonačelnik Tuzle susreo se sa predstavnicima Organizacionog odbora 4. konferencije ‘SDEWES‘

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, susreo se sa predstavnicima Organizacionog odbora 4. konferencije ‘SDEWES‘,kojeg su činili: prof.dr.sc. Neven Duić, Sveučilište u Zagrebu, prof. Tarik Kupusović, Univerzitet u Sarajevu i prof. Mirza Kušljugić, Univerzitet u Tuzli.

Sastanku su prisistvovali, dekanesa Fakulteta elektrotehnike u Tuzli prof.dr. Nerdina Mehinović i dr.cs. Nermiin Sarajlić.

Tokom sastanka se razgovaralo o glavnim izazovima sa kojima se susreću ekonomije zemalja jugoistočne Europe, a tiču se održivosti provedbi dugoročnih reformi čiji je cilj jačanje konkurentnosti i promoviranje održivog, inkluzivnog i uravnoteženog razvoja, kao i bolja integracija među državama članicama EU, zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima i susjednim zemljama.

Najavljeno je da će BIT Centar u Tuzli, biti domaćin aktivnosti koje predstavljaju dio promocije 4. konferencije ‘Sdewes‘ koja će biti održana u Sarajevu od 28. Juna do 2. jula, a koja za cilj ima promovisati obnovljive i održive izvore energije.

U sklopu ove promocije u BIT Centru će prof. Dr. Sci Neven Duić, redovni profesor Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, održati predavanje na temu ‘Izazovi i prilike na regionalnom tržištu električne energije u energetskoj tranziciji.’

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*