Krizni štab Grada Tuzle: Preporuke građanima koji dolaze iz zemalja u kojima ima zabilježenih slučajeva koronavirusa

Krizni štab Grada Tuzle je na juče održanoj sjednici, razmatrao prikupljene informacije od nadležnih zdravstvenih institucija grada Tuzle, te odluke i informacije Federalnog kriznog štaba i Kriznog štaba TK, i na osnovu istih donio slijedeće zaključke i preporuke da:

  1. Sva lica sa stalnim ili privremenim boravkom na području grada Tuzla, a koja dolaze iz zemalja u kojima ima zabilježenih slučajeva koronavirusa, dužna su da se u roku od 24 sata nakon povratka u Tuzlu, jave putem telefona Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja u Tuzli na broj 035/368-428 i daju podatke o svom boravku u tim zemljama i o svom trenutnom zdravstvenom stanju.
  2. Ukoliko se navedena lica vrate u Tuzlu u dane vikenda i za vrijeme trajanja praznika, dužna su da se u roku od 24 satanakon povratka u Tuzlu, jave putem telefona Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli na broj124 i dajupodatke o svom boravku u tim zemljama i o svom trenutnom zdravstvenom stanju.
  3. Traži se od nadležnih državnih organa i organa Federacije Bosne i Hercegovine, da poduzmu sve mjere, radnje i aktivnosti u cilju zbrinjavanju migranata sa područja grada Tuzle u namjenske objekte,izvan Tuzle, na području Federacije Bosne i Hercegovine, i da im obezbijedi adekvatan zdravstveni nadzor kako bi se spriječio eventualni nastanak i širenje svih zaraznih bolesti pa tako i koronavirusa.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*