Upriličeno cjelodnevno obilježavanja 1.marta – Dana nezavisnosti BiH

Petak 28.februara u Tuzlanskoj biblioteci Derviš Sušić protekao je u znaku obilježavanja 1.marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Učenici  OŠ “Sv. Franjo” Tuzla  u pratnji Julijane Kovačević Kotorić, nastavnice hrvatskog jezika i književnosti i Ivice Kovačevića, nastavnika historije, upriličili su prigodan program o prošlosti i kulturno-historijskom naslijeđu Bosne i Hercegovine praćenu poetskim i proznim tekstovima pod nazivom “Bosna i Hercegovina kroz stoljeća”.

Također učenici Srednje ekonomsko-trgovinske škole Tuzlauz podršku svoje direktorice Larise Ćustendil, priredili su prigodan  kulturno-umjetnički  program  “Sa Tuzlom u srcu, i Bosnom i Hercegovinom u duši” u okviru kojeg su izveli predstavu „Tuzlanska sehara“  koju su pripremili  u okviru projekta Francuskog i Goethe instituta, a sa istom predstavom nastupili su na državnom festivalu srednjoškolskog teatra. Prisutni su uživali u izvedbama hora ove škole  a ujedno su predstavljeni najljepši literarni radovi učenika.

Sabina Babajić, voditeljica Zavičajne zbirke Biblioteke,  u ime kolektiva i direktorice ,  zahvalila se učenicima i profesorima ovih škola na angažmanu  i učešću u obilježavanju  1.marta –Dana nezavisnosti.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*