Zbog koruptivnih djela uhapšeno pet policijskih službenika

Policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH, zajedno s policijskim službenicima JPK TU Istok, pod nadzorom tužioca Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, u petak, proveli su aktivnosti na sprečavanju, otkrivanju i dokazivanju, nezakonitih, koruptivnih, radnji počinjenih od policijskih službenika PGP Brod, na Međunarodnom graničnom prelazu Brod, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo primanje dara i drugih oblika koristi, saopšteno je iz Granične policije BiH.

U toku navedenih aktivnosti, tokom čega su dokumentovana određena koruptivna djela, slobode je lišeno pet osumnjičenih policijskih službenika Granične policije BiH, raspoređenih u PGP Brod. Pored pretresa osumnjičenih policijskih službenika GP BiH, pretresaju se i službene prostorije na Međunarodnom graničnom prelazu Brod, koje su koristili osumnjičeni policijski službenici.

U toku pretresa, pronađena je određena količina novca, za koji postoji osnov sumnje da potiče iz izvršenja kaznenog djela.

“Navedene aktivnosti predstavljaju jasno opredjeljenje Granične policije BiH, na čelu s njenim rukovodstvom, da se suprotstavi svim oblicima koruptivnih ponašanja policijskih službenika Granične policije BiH, stoga pozivamo i ohrabrujemo sve građane i putnike da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja koje uoče ili o tome imaju korisna saznanja“, istakao je Zoran Galić, dierektor Granične policije BiH.

Zbog provođenja navedenih aktivnosti, određeni vremenski period bio je blokiran promet na MGP Brod, zbog čega su iz Granične policije BiH uputili izvinjenje putnicima koji su se u tom trenutku zatekli na spomenutom graničnom prijelazu.

(federalna.ba/AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*