Šta bismo od sporta ipak mogli gledati ovog ljeta?

Za sada najsigurnije izgledaju Olimpijske igre, ali tokom idućih sedmica moguća su svakakva nova pomicanja. Razlog je pandemija koronavirusa.Koronavirus je u utorak nastavio napad bez presedana na sportski kalendar, nakon što je Roland Garros otkazan, Euro 2020 odgođen, a Paris-Roubaix također otkazan, piše Eurosport.

Ljubitelji sporta se svakodnevno suočavaju s novim otkazivanjima ili pomicanjima. Malo ko je vjerovao da će se situacija ovako odvijati.

Ono što je sada jasno, ako već nije bilo ranije, je da će koronavirus imati veliki utjecaj na sport, a posljedice će se osjećati narednih 12 mjeseci, a vjerovatno i više, odražavajući se na sportske rutine na koje smo tako navikli.

Wimbledon

S odgađanjem Roland Garrosa, Wimbledon je postao sljedeći Grand slam koji je na redu, i kako trenutno stvari stoje, vrlo je moguće da će se i odigrati.

Ovo je dobra vijest. Prošlog ljeta vidjeli smo Rogera Federera i Novaka Đokovića kako igraju klasično finale od pet setova. Švicarac je propustio dvije meč lopte prije nego što mu je Đoković “ukrao” pobjedu. Još jedan ovakav dvoboj bio bi melem za ranjeni svjetski sport.

Međutim, organizatori Wimbledona su u utorak izjavili da prate situaciju, a ove riječi su tokom proteklih sedmica postale “šifra” za predstojeće otkazivanje.

Tour de France i Vuelta de Espana

Poslije odgađanja utrke Giro d’Italia, preostale su još dvije od tri velike biciklističke utrke – Tour de France i Vuelta de Espana.

Ove događaje je veoma teško zakazati za neki drugi termin, pa će organizatori pokušati zadržati sadašnji raspored sve do posljednjeg trenutka.

Velika nagrada Monaka

Budući da će se održati u maju, izgleda da će jedna od najpoznatijih utrka Formule 1 ipak biti održana po rasporedu. Dužnosnici ovog sporta se već suočavaju s logističkom noćnom morom, pokušavajući ugurati tri odgođene utrke u već zgusnut kalendar, pa će očajnički pokušati utrku za Veliku nagradu Monaka održati prema rasporedu.

Snooker – Svjetsko prvenstvo

Do 5. aprila neće biti održano nijedno takmičenje, ali Svjetsko prvenstvo u snookeru i dalje je aktualno.

Judd Trump je priznao da bi njegova rekordna pobjeda na Gibraltar Openu mogla biti posljednji događaj u sezoni, ali službeno još uvijek nije sve otkazano.

Najveći turnir u snookeru trebao bi početi u Sheffieldu 18. aprila.

Olimpijske igre

Najveći turnir. Održava se jednom u četiri godine i povijesno je značajan događaj za grad koji je organizator. O otkazivanju se i ne razmišlja.

Kako sada stvari stoje, ljubitelji sporta i dalje imaju na “jelovniku” blockbuster ovog ljeta. Olimpijske igre u Tokiju još uvijek su na rasporedu, na radost svih.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*