Turske serije osvajaju i Latinsku Ameriku

 

Ljubavna priča Onura i Šeherezade, likova iz turske sapunice “Tisuću i jedna noć”, osvaja srca čileanskih televizijskih gledatelja, a fenomen se širi i po drugim latinoameričkim zemljama, kolijevkama sapunica.
Priča o Šeherezadi nakon Čilea osvojila je i Kolumbiju, a planira se prikazivanje i u Urugvaju, Brazilu, Ekvadoru i Peruu. Argentina i Bolivija također su otkupile seriju.”Trebalo nam je puno vremena da prodremo na tržište Latinske Amerike”, rekao je distributer turske Global Agency Izet Pinto.

“Imali smo sreće s uspjehom u Čileu koji nam je otvorio i druga vrata”, rekao je.

Nakon uspjeha “Tisuću i jedne noći”, u Čileu je otkupljeno još nekoliko turskih sapunica, među ostalima “Izgubljena čast” i “Ezel”.

Turske sapunice inspirirane su klasičnim melodramama i tradicionalnim romantičnim pričama, i gotovo su u potpunosti lišene seksa.

U Latinskoj Americi pak trenutno vrte sapunice o narkokartelima pa nije ni čudo da publika u potrazi za romansom okreće program na turske serije, rekao je televizijski kritičar Rene Naranjo.

“Telenovele su se okrenule nasilnijim temama uz eksplicitni seks, napuštajući originalnu publiku: žene starije od 45 godina koje masovno gledaju televiziju i žele da se na male ekrane vrate klasične ljubavne priče”, kaže on.

(SEEbiz)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*