Naredba – Obustavlja se javni linijski i vanlinijski prevoz putnika

U skladu sa Odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o proglašenju nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (Covid-19) na području Federacije BiH, te Naredbe Federaalnog štaba civilne zaštite broj: 12-40-6-148-25/20 od 19.03.2020. godine Ministar trgovine, turizma i saobraćaja donosi

N A R E D B U

1. Obustavlja se javni linijski i vanlinijski prevoz putnika na području Tuzlanskog kantona u periodu od 21.03.2020. godine u 00:00 časova do 31.03.2020. godine u 24:00 časa. 

2. Taksi prevoz putnika se izuzima iz ove naredbe, uz strogo poštivanje higijensko-epidemioloških mjera zaštite koje podrazumjevaju minimalnu zaštitnu opremu vozača (maska, rukavice, naočare) i obavezno provođenje dezinfekcije nakon
svake izvršene usluge.

3. U slučaju nepridržavanja mjera zaštite vozača i kontinuirane dezinfekcije vozila, te na taj način svjesnog ugrožavanje zdravlja putnika, Ministarsvo će takvim taksi prevoznicima oduzimati važeće dopunske taksi oznake, a samim tim vršiti i poništenja licence za obavljanje javnog taksi prevoza putnika.

4. U slučaju izmjene zbog organizovanog prevoza radnika na posao i sa posla prevoznici će biti blagovremeno obavješeteni putem medija.

 M I N I S T A R

Edin Buševac

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*