Vojnici Oružanih snaga BiH postavili šatorska naselja na svim pograničnim lokacijama

Pripadnici Oružanih snaga BiH postavili su šatorska naselja na svim pograničnim lokacijama, potvrđeno je za Klix.ba.Šatorska naselja su postavljena na graničnim prijelazima Izačić (s kapacitetom za 100 osoba), Bijača (za 100 osoba), Brod (za 100 osoba), Gradiška (za 200 osoba), Rača (za 50 osoba), Šepak (za 50 osoba), Vardište (za 50 osoba) i Klobuk (za 20 osoba).

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić kazao je kako Oružane snage BiH treba da se uključe u svakoj vanrednoj situaciji, pa i novonastaloj, zbog epidemije koronavirusa, i da će Bihać to podržati.

“Danas smo razgovarali o dezinfekciji graničnog prijelaza Izačić i postavljanju kontejnera. Mi ćemo pomagati u svemu. Smatram da su mjere koje se provode opravdane”, rekao je Fazlić.

Vojnik Dževad Orman je kazao da se pripadnici Oružanih snaga danas nalaze u blizini graničnog prijelaza Bosanski Brod i da su došli da uspostave šatorsko naselje i urade dezinfekciju.

“Drago nam je što možemo osigurati prihvat svih osoba koje treba da borave u uspostavljenim šatorskim naseljima”, kazao je vojnik Orman.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*