Zbog koronavirusa Prevent dio kapaciteta usmjerio u proizvodnju zaštitne opreme

Odgovor ekonomskog sektora na pandemiju koronavirusa podrazumijeva prilagodbe i fokus na proizvodnju najpotrebnijih vrsta robe. Na taj način reagovaola je i Prevent Grupacija. Kako su za Klix.ba kazali iz Preventa, u ovim izazovnim vremenima oni su svi u svom segmentu angažirani u borbi protiv koronavirusa.

“Prevent Grupacija poduzima sve mjere kako bi prije svega zaštitila zdravlje i radna mjesta svojih uposlenika. Proizvodni kapaciteti su smanjeni i organizirani prema propisanim epidemiološkim mjerama te pratimo sve upute kriznih štabova”, kazali su.

S obzirom na nedostatak medicinske zaštitne opreme Prevent Grupacija je, na svim lokacijama gdje za to postoje preduvjeti, kapacitete preusmjerila u proizvodnju zaštitne opreme za potrebe zdravstvenih ustanova i građana u cijeloj BiH.

“Konkretno, radi se o jednokratnim zaštitnim maskama, zaštitnim odijelima i dodatnoj zaštitnoj opremi neophodnoj za bolnice i domove zdravlja. Svjesni smo potrebe za maksimalnim angažmanom u ovom periodu te smo u kontaku sa zdravstvenim ustanovama s kojima blisko sarađujemo u cilju razvoja potencijalnih novih proizvoda i što bržeg djelovanja u novonastaloj situaciji. Kako se situacija u vezi s efektima širenja koronavirusa iz sata u sat mijenja, u stalnom smo kontaktu s kupcima i sve druge poslovne procese prilagođavamo globalnim ekonomskim kretanjima”, kazali su za Klix.ba iz Preventa.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*