Nikola Prce se priključio reprezentaciji

Rukometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, koja se od ponedjeljka priprema u Mostaru za nastup na svjetskom prvenstvu u Kataru, jučer se priključio Nikola Prce.

Najbolji sportista BiH u 2014. godini uspješno se oporavlja od neugodne povrede ligamenata skočnog zgloba, a stručni štab vjeruje da će jedan od ključnih igrača našeg tima biti osposobljen za nastup na SP-u.

– Puno će zavisiti od idućih pet-šest dana, kako će noga reagirati na malo teže napore. Zasad to ide dobro. Doktor je zadovoljan, nadam se da neće biti nekih dodatnih komplikacija. Ako bude ovako išlo, onda će sto posto sve biti u redu – kazao je lijevi bek reprezentacije BiH.

Po riječima trenera Zudije Korkarića, Prce će raditi po posebnom režimu i pod budnom pažnjom ljekara Edina Buljugića, kondicionog trenera i cijelog stručnog štaba.

U sklopu hercegovačkih priprema najbolji rukometaši naše zemlje u nedjelju će u Čapljini odigrati humanitarni suret s istoimenim domaćim klubom, članom Prve lige BiH – jug, koji će za ovu priliku pojačati bivši igrači Kukrika, Džono, Suton, Kordić i drugi.

Poslije ovog susreta reprezentacija će se nastaviti pripremati u Mostaru do 30. decembra. Igrači će za Novu godinu dobiti dva slobodna dana, a zatim će se 2. januara ponovo okupiti u Sarajevu. Put za Katar planiran je 4. januara.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*