U Federaciji BiH do sada je testirano ukupno 520 osoba: Na području TK 121 nalaz negativan!

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH objavio je trenutnu epidemiološku situaciju u ovom entitetu s podacima u posljednja 24 sata.

Testirano je 520 osoba, utvrđeno je 10 novih slučajeva, a ukupno 62 zaraženih je u FBiH. Od posljedica zaraze ovim virusom umrle su tri osobe, po jedna u Bihaću, Mostaru i Sarajevu.

Najviše pozitivnih na koronavirus, njih 26, je u Hercegovačko-neretvanskom kantonu gdje je zabilježena i lokalna transmisija.

Uvezeni slučajevi u FBiH su iz Italije, Njemačke i Srbije, a lokalna transmisija, osim u HNK, zabilježena je i na području Unsko-sanskog kantona i Bosansko-podrinjskog kantona. U USK je evidentiran najveći broj žarišta – 3.

Zabilježeni su novi klasteri u Zapadnohercegovačkom i Kantonu Sarajevo, a najveći klaster je s proslave firme Igman u Konjicu gdje su potvrđena 23 slučaja zaraze i tri nivoa kontakata.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 10 novih slučajeva, po četiri u ZHK i Kantonu Sarajevo te dva u HNK. Pogledajte detaljnu tabelu s brojem zaraženih i novozaraženih, umrlih te testiranih u FBiH.

Ukupno je u ovom entitetu urađeno 520 testova, najviše u HNK (187), a očekuje se da će se krenuti u masovnije testiranje kada dođe novi kontingent testova. Vlasti su potvrdile da u ovom trenutku nema dovoljan broj testova, a testiraju se, kako su kazali, samo oni koji imaju simptome kako bi izbjegli lažne negativne slučajeve.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*