Turkish Airlines privremeno obustavlja letove na relaciji Sarajevo-Istanbul

Turska aviokompanija Turkish Airlines (THY) od 28. marta do 17. aprila, zbog pandemije korona virusa, a uzimajući u obzir sigurnost putnika i posada, privremeno će obustaviti letove iz Sarajeva za Istanbul, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas je iz Sarajeva odletio posljednji avion THY-a prije nego što je odluka stupila na snagu.

Shodno preporukama nadležnih institucija, uredi prodaje THY u Ulici Branilaca Sarajeva br. 3 i Kurta Schorka br.36 u Sarajevu, od 28. marta bit će privremeno zatvoreni.

Putnici statuse letova i neophodne transakcije mogu obaviti putem internet stranice www.turkishairlines.com.

Vijeće ministara BiH ranije je donijelo je odluku o privremenom zatvaranju Međunarodnog aerodroma Sarajevo za promet putnika koja na snagu stupa 30. marta 2020., a trajat će do daljnjeg.

Osim sarajevskog aerodroma, odlukom se za promet putnika zatvaraju i aerodromi u Mostaru, Banja Luci i Tuzli.

Međunarodni aerodrom Sarajevo ostaje otvoren za humanitarne letove i promet kargo robe.

Preporuka putnicima je da se za detaljnije informacije o načinu ostvarivanja svojih prava obrate aviokompanijama.

Osim te odluke, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na izvanrednoj sjednici održanoj 24. marta 2020. zabranilo je ulazak u Bosnu i Hercegovinu svim stranim državljanima, u okviru mjera borbe protiv korona virusa.

Izuzetak su pripadnici EUFOR-a, NATO saveza, medicinski kadar ili osobe koje su povezane s humanitarnom pomoći, odnosno stranci koji imaju posebnu dozvolu za ulazak u Bosnu i Hercegovinu, boravak ili tranzit kroz Bosnu i Hercegovinu izdanu od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*