U Francuskoj u posljednja 24 sata umrlo 319 ljudi

U Francuskoj je od koronavirusa u zadnja 24 sata u bolnici umrlo 319 ljudi čime je ukupno umrlih 2314, pokazuju podaci objavljeni danas na vladinoj mrežnoj stranici, a ministar zdravstva objavio je uvoz milijardu maski iz Kine.

U Francuskoj je zaraženo 37.575 osoba, od čega ih je 17.620 u bolnicama

Po najnovijim podacima koji govore o 37.575 potvrđenih slučajeva u zemlji, 17.620 pacijenata je smješteno u bolnice (+1.888) od kojih su 4273 na intenzivnoj njezi, što je novi porast od 486 osoba u samo jednom danu.

Mjere ograničenja kretanja produžuju se do 15. aprila

U pokušaju da spriječi širenje virusa, vlasti su najavile da će produljiti mjeru ograničenja kretanja stanovništvu, koja je stupila na snagu 17. marta, na dodatnih dva tjedna, do 15. aprila.

Francuska je naručila više od milijardu maski iz Kine

Francuska je naručila “više od milijardu” zaštitnih maski, ponajprije iz Kine, kako bi se mogla boriti s epidemijom Covida-19, rekao je danas ministar zdravstva Olivier Veran.

“Između Francuske i Kine uspostavljen je čvrst i intenzivan zračni most radi dopreme maski na naš teritorij”, rekao je ministar na tiskovnoj konferenciji podsjetivši da Francuskoj treba 40 miliona maski na sedam dana.

(Vijesti.ba / Hina)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*