Danska umjetnica izrađuje zadivljujuće bukete cvijeća od krep papira

Umjetnica Marianne Eriksen-Scott Hansen postala je majstor u izradi velikih cvjetnih aranžmana od krep papira, a poznati kreator Karl Lagerfeld bio je njen redovan klijent.Njene zadivljujuće kreacije često su napravljene od hiljadu papirnih maramica. Ona potpuno razumije ljudsku potrebu za lijepim stvarima i zato se trudi da im to stvori svojim cvjetnim aranžmanima.

Kao što su nam potrebni hrana i odjeća, tako nam je potrebna i ljepota. Odlučila sam dio ljepote koju nosim u sebi, podijeliti s drugima, istaknula je Marianne za Bored Pandu.

Papirno cvijeće predstavlja Mariannein posao posljednjih pet godina. Tokom tog razdoblja, radila je s poznatim dizajnerima poput Karla Lagerfelda i Viktora & Rolfa. Svoje komade izlagala je u Hempels Glas Museum, Voergaard Castle i Copenhagen Contemporary.

Ova umjetnica voli stvarati papirne komade koji su joj dostupni. Ne voli sama bojiti papir jer joj to nije zanimljivo. Poenta je da od dostupnog materijala napravi prelijepe komade i bukete. Buketi nisu krhki i ako padnu, neće se raspasti. To je osigurano velikim brojem slojeva od kojeg je svaki detalj napravljen. Ona od krhkog materijala stvara nešto jako, skromni materijal pretvara u luksuzne predmete.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*