Potvrđena optužnica za krijumčarenje kokaina iz Crne Gore u BiH

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Željka Vučurevića (1962. godište) zato što se tereti da je krijumčario kokain iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. “Optuženi se tereti da je, dana 31. januara 2020. godine, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, na području Crne Gore nabavio tešku opojnu drogu kokain, u količini od oko 250 grama”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U optužnici se navodi da je Vučurević navedenu količinu opojne droge upakovao i prokrijumčario na područje Bosne i Hercegovine.

“Nakon zaustavljanja i kontrole optuženog u graničnom pojasu između Crne Gore i Bosne i Hercegovine, policijski djelatnici su pronašli i oduzeli opojnu drogu, te lišili slobode optuženog”, stoji u saopćenju.

Optuženi se tereti da je neovlašteno vršio međunarodni prijenos supstance koja je propisom proglašena opojnom drogom, te počinio krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. KZ BiH.

“Optužnica je upućena na potvrđivanje Sudu BiH koji je istu potvrdio”, stoji u saopćenju Tužilaštva BiH.

Željko Vučurević, državljanin Crne Gore, nalazi se u pritvoru.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*