Pet beba testirano na koronavirus nakon zatvaranja odjeljenja na pedijatriji u Tuzli

Pet beba i jedna majka iz Odjeljenja neonatologije Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli danas je testirano na koronavirus. Riječ je o odjeljenju koje je zatvoreno nakon potvrđivanja koronavirusa kod jedne medicinske sestre.

Odjeljenje neonatologije u Klinici za dječije bolesti u Tuzli odmah je zatvoreno nakon potvrđivanja zaraze koronavirusom kod medicinske sestre, a u tom trenutku bilo je hospitalizirano pet prijevremeno rođenih beba. Ovo je potvrdio direktor tuzlanskog UKC-a Vahid Jusufović, kazavši da su sve bebe testirane na koronavirus.

“Sva djeca su dobro i pod nadzorom su pedijatra intenziviste. Jedno je dijete s majkom pratiljom koja je također testirana. Planiran je premještaj u nove prostorije nakon dobijanja rezultata. Roditelji mogu biti sigurni da osoblje pruža maksimalnu njegu djeci. To nam je prioritet, a kada dobijemo rezultate spremni smo ih podjeliti s Vama”, naveo je Jusufović u svom obraćanju medijima.

Infekcija koronavirusom kod medicinske sestre iz Odjeljenja neonatologije danas je zvanično potvrđena, a kako je u razgovoru za Klix.ba kazao Jusufović, ona je imala kontakt s ranije zaraženom doktoricom iz Klinike za dječije bolesti.

Nešto ranije zatvorena je i Klinika za kožne bolesti s obzirom na to da je kod doktorice i medicinske sestre potvrđena infekcija SARS-CoV-2 virusom.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*