“Manevarac” Tuzla: Zbog pandemije korona virusa 4. april ćemo obilježiti reduciranim aktivnostima

Skupština Opštine Tuzla je 4. aprila donijela Odluku o odbrani Tuzle od nadolazeće agresije i odluku o formiranju manevarskih četa policije u okvirima tadašnje Stanice Javne Bezbjednosti Tuzla. Tako je 6. aprila 1992 godine  formirana „ I Manevarska četa policije „  Mosnik.

“Naša je moralna i svaka druga obaveza da obilježavamo ove datume koji su bili predsudni u daljnim tokovima organizvovanja pružanja otpora i zastite imovine i lica od nasrtaja nacio-fašističkih grupacija u redovima Jugoslavenske armije.Ovi datumi su svakako važni kako bi nas opominjali na protekla vremena i kako ne bi ostali zaboravljeni,te moraju ostati opomena mlađim generacijama kako se zlo više ne bi  nikada ponovilo”, ističu iz Udruženja policije “Manevarac” Tuzla.

Obavještavaju članstvo i građane da će zbog pandemije corona virusa i prema Naredbama civilne zaštite  o zabrani javnog okupljanja ove godine reducirati aktivnosti na obilježavanju značajnih datuma za Grad Tuzla.

“Naše udruženje je svakako aktivno, aktivnosti su usmjerene na zbrinjavanje naših članova koji su u lošoj materijalnoj i zdravstvenoj situaciji.Dostavljaju se prehrambreno-higijenskih paketi ,a u povodu trenutne pandemije corona virusom, što nam je stalna aktivnost do prestanka pandemije. Medju nama panici mjesta nema jer se strogo pridržavamo uputa Štaba Civilne zaštite i osjećamo se bezbjedno. Organizujemo se jer život ne može stati! Svakako april i maj  su mjeseci u kojima se obilježavaju najznačajni datumi iz predhodnog rata za naš Grad.Tim povodom do daljnjeg neće biti javnih okupljanja ni obilježavanja ovih datuma izuzev ukoliko se epidemiološka situacija  popravi”, ističu iz Udruženja policije “Manevarac” Tuzla.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*