Dug FK Sloboda smanjen za 2,8 miliona KM, igrači na “minimalcu” tokom pauze

U cilju prevazilaženja novonastale epidemiološke situacije kao i stvaranja preduslova da bi kolektiv Fudbalski klub Sloboda, nakon što uslovi dozvole, mogao nastaviti s nesmetanim radom i obavljanjem svoje primarne djelatnosti, Upravni odbor tog kluba donio je niz mjera.

Tako će uposlenici i igrači imati primanja u zakonskim propisanim okvirima minimalnog ličnog dohotka. Sve dogovorene otplate s povjeriocima suspendovane su na minimalno 120 dana, o čemu će povjerioci biti zvanično obavješteni pismenim putem.

Uzimajući u obzir da klub uredno izmiruje svoje ranije preuzete porezne obaveze, Upravni odbor će ispostavama poreznih ureda, uputiti molbu da se odgodi uplata direktnih i indirektnih poreza na period od 90 dana.

Također, Nogometnom savezu BiH upućena je molba da, iako će izvještaji koji su poslani biti u velikoj mjeri pozitivni za prethodni period, prilikom odlučivanja o licenciranju uzmu u obzir novonastale okolnosti i klubovima dozvole period od 12 mjeseci za izmirenje prethodnih i nastalih obaveza.

Planirana objava kvartalnog izvještaja o poslovanju kluba, zakazana za 1. april ove godine, koja je uključivala i sve poduzete radnje vezano za aktuelno licenciranje kao sastavnog dijela funkcionisanja kluba, odgođena je zbog opravdanih okolnosti. Procjena Upravnog odbora je da trenutna situacija zahtijeva drugačiji pristup za izradu tog izvještaja.

U FK Slobodi su saopćili da je u protekla četiri mjeseca u klub ušlo više od milion KM kapitala. Uz pomoć tih sredstava, kao i drugim aktivnostima, ukupni akumulirani dug FK Sloboda smanjen je za 2,8 miliona KM, tvrde u UO tuzlanskog kluba.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*