Poruka Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH kreatorima budžeta

Radnici u obrazovanju i kulturi u ovom teškom vremenu ulažu enorman trud da kroz profesionalan i odgovoran odnos prema svom poslu se u hodu prilagođavaju novonastaloj situaciji, ističu iz Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH.

Više od 250 000 hiljada učenika u Federaciji BiH je, kako preko platformi tako i preko društvenih mreža, uvezano u organizovano odvijanje online nastavnog procesa. Nastavnici istovremeno podučavaju i uče. Online nastava, u vrijeme izolacije, nije samo puko podučavanje nego i ne manje važna, radno-okupaciona terapija.  

Za svoj rad radnici u obrazovanju i kulturi ne očekuju aplauze, ali još manje prijetnje smanjenjem plaća i drugih stečenih prava pod krinkom solidarnosti, ističu iz Sindikata. Ono što očekuju jeste da solidarnost u ovom momentu pokažu i oni koji u ovom društvu imaju najviše. Očekuju i traže od kreatora javnih budžeta, prije nego što se dotaknu plaća, da sa istih skinu sve ono što u ovom momentu nije nužno.

U suprotnom online vrlo jednostavno može postati offline, poručuju iz Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*