Vlada TK održala posljednju sjednicu u ovoj godini

Vlada TK danas je razmotrila Analizu stanja i potreba za neprofitno socijalno stambeno zbrinjavanje lica u stanju socijalne potrebe. Riječ je o pripremnom aktu za izradu zakona koji će jasno definisati čija je obaveza pomoći u riješavanju stambenih pitanja osoba u stanju socijalne potrebe, invalida, mladih, kao i ostalih ranjivih kategorija.

Azem Poljić, pomoćnik ministra za socijalnu i dječiju zaštitu u resornom Ministarstvu ističe da je već počela gradnja zgrade od šesnaest stanova za socijalno zbrinjavanje u Tuzli, a gradi se i šest stanova za pripadnike Romske populacije. Sljedeće destinacije za gradnju su Gračanica i Živinice.

Vlada TK danas je, između ostalog, prihvatila Izvještaj o realizaciji plana jesenje sjetve u 2014.godini za područje TK. Prema riječima Samida Šarca, resornog ministra, zbog povoljnih vremenskih uslova Plan je realizovan sa 97.6%:

Na dnevnom redu sjednice bio je i Akcioni plan za TK na realizaciji Strategije razvoja i Strategije socijalnog uključivanja BiH 2015 – 2017, kao i  Informacija o provođenju Akcionog plana za provedbu politike zaštite djece bez roditeljskog staranja i porodica pod rizikom od razdvajanja na području TK za perid 2013 – 2014.godina.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*