Tuzlanski vatrogasci zahvaljuju građanima, razloga za paniku nema

Još uvijek gori požar kod Kužića. Sve raspoložive snage Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla su na terenu, a u pripravnosti su i rezervni sastavi.

Kako su nam potvrdili u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Tuzla, ukoliko bude potrebno u pomoć će im priteći i kolege iz Živinica, Lukavca i Kalesije, koji su o požaru u Tuzli već ranije obavješteni. U pripravnosti su i mještani Kužića, koji zajedno sa vatrogascima prate razvoj situacije.

Tuzlanski vatrogasci se posebno  zahvaljuju građanima, koji kontinuirano zovu, nude svoju pomoć u gašenju vatre ili nude pomoć ugroženom stanovništvu. Mnogo je primjera takvih inicijativa i na društvenim mrežama, pa vatrogasce posebno raduje takva saradnja sa građanima.

 Ipak,  kažu iz Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla, za tim nema potrebe. Iako je požar velikih razmjera, situaciju na terenu drže pod kontrolom.  Nema razloga za paniku, podsjetili su, jer će im kolege iz susjednih gradova odgovoriti na prvi poziv.

Podsjećamo, proteklih dana većina požara se odnosila na nisko rastinje, koji nakon širenja zahvata šume i neke uglavnom pomoćne objekte. Opširnije o uzrocima i posljedicama požara, odnosno prouzrokovanoj šteti i ugroženim kućama, imat ćete priliku saznati u jutarnjem programu Radio televizije 7 Tuzla, jer će se reporterska ekipa uživo javiti i od vatrogasaca saznati sve informacije.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*