U programu RTV 7 Tuzla večeras predstava “Mirišu li jorgovani u New Yorku”

Radio televizija 7 Tuzla u saradnji sa Narodnim pozorištem Tuzla nastavlja emitovati pozorišne predstave u svom tv programu. Večeras sa početkom u 20,00 sati bit će emitovana predstava “Mirišu li jorgovani u New Yorku”, rađena po tekstu Miodraga Žalice u režiji Alena Šimića.

Ova predstava je premijeru u Narodnom pozorištu Tuzla imala 23. juna 2018. godine, kada je najstarije pozorište u Bosni i Hercegovini, Narodno pozorište Tuzla, završilo teatarsku sezonu u kojoj je obilježilo 120 godina djelovanja, odnosno 120 godina od osnivanja prvog profesionalnog bosanskohercegovačkog pozorišta u Tuzli.

Ova drama je napisana 1980-ih, i priča je o ljudima koji žive u inostranstvu, propituje unutrašnji čovjekov život i artikuliše pitanje “postoji li obećana zemlja ako čovjek u sebi nema mira”?

U predstavi igraju Adnan Omerović, Edis Žilić, Marija Novaković. Ivana Perkunić Mešalić, Elvis Jahić, Dalibor Brkić i Enver Hasić. Inspicijent je Dragan Krstić. Kostimografiju i scenografiju potpisuje Sabina Trnka, a dramaturgiju Benjamin Hasić. Scenski pokret potpisuje Ena Kurtalić. Autor pjesama je Adnan Omerović.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*