Pozorište mladih Tuzle u petak emituje predstavu “Iz moje duše”

Pozorište mladih Tuzle nastavlja s online emitovanjem snimaka pozorišnih predstava. Za petak, 10. aprila u 20 sati, na svojoj Facebook stranici najavljuju prikazivanje predstave “Iz moje duše”. Predstava “Iz moje duše” je monodrama glumice Remire Osmanović, nastala na osnovu teksta Senade Šahović, uz režiju Adnana Mujkića i Jasmine Čelebić, a u organizaciji Pozorišta mladih Tuzle.

“Iz moje duše“ je osvrt na žene u različitim životnim situacijama, na velikim životnim prekretnicama, a ujedno i osvrt na žene majke, supruge, temelj kuće i porodice. Publici su ove žene predstavljene kao njima bliske, do suza su se svi smijali situacijama u kojima su našle, a na kraju su svi skupa osjetili njihov bol, u ovom slučaju, bol majke Srebrenice.

Snimak izvođenja je 24. decembar 2015. godine, a mjesto igranja predstave je na sceni BKC TK.

“Pozivamo našu publiku da nam piše koje predstave želi gledati na našem online kanalu. Ova aktivnosti i repertoarsko online prikazivanje pozorišnih predstava postaje stalna sedmična praksa Pozorišta mladih Tuzle sve dok traju preporuke za samoizolaciju”, poručili su iz ove pozorišne kuće.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*