Industrija deterdženata „Dita 1977“ d.o.o. uspješno odgovara zahtjevima tržišta

Već 43 godine Dita uspješno posluje na domaćem i ino tržištu. I sada, u vrijeme pandemije, kada se čini da je sve stalo, ova fabrika radi punim kapacitetom kako bi osigurala plasman prijeko potrebnih dezinficijenasa, ali i ostalih proizvoda iz portfolija. U skladu sa raspoloživim sirovinama i repromaterijalom, osim redovne dvije smjene, povremeno se uvodi i treća smjena.  Usprkos otežanom transportu i nabavci sirovina i ambalaža, proizvode velike količine sredstava za dezinfekciju, kojima opskrbljuju čitavu BiH: od javnih zdravstvenih ustanova, institucija vlasti, kriznih štabova, preko gradskih i općinskih službi, pa do apoteka i maloprodajnih trgovina. U proteklom periodu su odgovorili na brojne velike zahtjeve, ali se roba svima isporučuje u kontinuitetu.

Stručni tim tehnologa je razvio proizvod ANTIBACTERIAL, sredstvo za dezinfekciju za koji su dobili certificirani izvještaj o dokazu na  učinkovitost i širok spektar mikrobicidnih djelovanja. Antibacterial sredstvo za dezinfekciju ruku najtraženiji je proizvod u doba pandemije COVID-19 virusa. Dokazano dezinfikuje, stvarajući zaštitni film na rukama kojiima višesatno zaštitno djelovanje. Sredstvo je na bazi alkohola i dokazano uništava 99% poznatih bakterija i gljivica. Osim sredstva za dezinfekciju ruku, proizveli su i Ditasept sredstvo za ruke i površine, te Antibacterial sredstvo za dezinfekciju svih površina. Dita za ovaj asortiman antibakterijskih proizvoda ima sve potrebne certificirane izvještaje ovlaštene institucije.

Obzirom da su ovi proizvodi napravljeni po recepturama i standardima koji su po evropskim propisima, Dita je spremna da uz pomoć već razvijene mreže partnera, odgovori i tržištima EU, ali kao i do sada, prioritet je tržište naše zemlje.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*