Šarić: Zadovoljavajuće stanje sigurnosti na području TK tokom novogodišnjih praznika

Stanje sigurnosti na području TK, tokom novogodišnjih praznika bilo je izuzetno dobro, što je najvažnije, stepen kriminaliteta nije bio u porastu. U istom periodu evidentirano je 15 saobraćajnih nesreća.Ove informacije obilježile su kraj stare i početak nove godine i dobra su vijest, smatraju u MUP-a TK. “Ako se osvrnemo na prethodne godine koje su uglavnom tokom novogodišnjih praznika prolazile  sa desetinama krivičnih djela, saobračajnih nesreća i ozljeda nastalih upotrebom pirotehničkih sredstava, onda je 2015. godina  dobro počela”, izjavio je za RTV 7  Izudin Šarić portparol MUP-a TK.

Iz MUP-a TK apeluju na vozače da posebno obrate pažnju i vožnju prilagode uslovima na putu, posebno u zimskim mjesecima kada je česta poledica.Podsjećanja radi, Uprava policije MUP-a TK u okviru strategijskog plana aktivnosti vrši pojačanu kontola tokom praznika u oblasti javnog reda mira, kriminaliteta saobraćaja isl.Kontrola će trajati sve do 15. januara 2015. godine.
Pirotehnička sredstva ove godine korištena su znatno manje u odnosu na region, gdje su zabilježeni slučajevi teških ozljeda nastalih upotrebom istih, pojašnjava Šarić te dodaje da je opće stanje sigurnosti na području TK-a  dobro zahvaljujuči odličnoj saradnji MUP-a TK i građana.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.