(VIDEO) Novi slučaj korona virusa u TK: Pozitivna osoba koja je iz inostranstva stigla u Gradačac

Danas je na području Tuzlanskog kantona potvrđen novi slučaj korona virusa, o čemu je bilo riječi na press konferenciji Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona. Na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla u posljednja 24 sata testirana je 41 osoba, te je jedan uzorak bio pozitivan na COVID-19.

Dajana Čolić, ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona pojasnila je da se radi o osobi koja je stigla iz inostranstva, a trenutno boravi u Gradačcu. Ovo je prvi slučaj korona virusa nakon mjesec dana negativnih testova, a ujedno je i prvi slučaj koji je registrovan na prostoru Gradačca od pojave pandemije.

U posljednjih otprilike pola mjeseca proširena je kategorija osoba koje se testiraju, te su testirane kasirke u marketima, osobe koje rade u pogonima gdje ima više uposlenih koji su u kontaktu sa osobama koje se nalaze u kućnoj izolaciji, radnici u pekarama, medijski radnici, a bit će testirane i osobe koje se vezuju za rad obdaništa i javnog prijevoza, s obzirom na to da je najavljen njihov početak rada. Moguće je da će testiranje u narednom periodu biti prošireno.

U Tuzlanskom kantonu od početka pandemije korona virusa je zabilježeno 85 pozitivnih slučajeva, dvije osobe su preminule, 82 osobe su se oporavile, dok je jedan slučaj aktivan.

Više u video prilogu:

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*