Messi donirao 500.000 eura argentinskim bolnicama

Argentinski nogometni majstor Lionel Messi donirao je 500.000 eura zakladi Garrahan za pomoć u borbi protiv koronavirusa u Argentini.

Donacija je izvršena putem Messijeve fondacije u sklopu kampanje za prikupljanje sredstava pod nazivom “Zajedno za argentinsko zdravlje” koja ima za cilj nabavu materijala i aparata za liječenje bolesti uzrokovane Covid-19.

Messi je u ožujku obećao milijun eura pomoći u borbi s Covid-19, od čega je polovina otišla u bolnice u Barceloni, a ostatak je podijeljen medicinskim ustanovama u njegovoj domovini.

“Vrlo smo zahvalni na pomoći, ali i na ovom priznanju našeg rada, što će nam omogućiti da nastavimo s opredjeljenjem za javno zdravstvo u Argentini,” rekla je dr. Silvia Kassab, izvršna direktorica Fundacion Garrahan.

Zahvaljujući doprinosu kapetana argentinske reprezentacije, zaklada Garrahan odlučila je pomoći bolnici Jose María Cullen iz Santa Fea, bolnicu u Rosariju, bolnicu Estebana Echeverria u provinciji Buenos Aires, bolnicu Canuelas i bolnicu Manuel Belgrano u San Martínu, prenosi Hina.

Messi je također, sudjelovao u brojnim kampanjama za podizanje svijesti u Argentini od izbijanja virusa, ističući važnost boravka kod kuće i pranja ruku kako bi se izbjeglo veće širenje pandemije.



(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*