Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović uputio telegram saučešća porodici Raos

Poštovana porodice Raos,

molim da primite izraze mog iskrenog suosjećanja.

Doktor Anto Raos bio je poštovan, snažan, pametan, dobar i svestran čovjek. U životu se bavio različitim oblastima i u svemu bio uspješan. Sjajan fudbaler „Slobode“, izvanredan tenisač, veliki sportski radnik i dugogodišnji predsjednik Sportskog društva „Sloboda“. Anto Raos bio je i naučnik koji je doktorirao u vrijeme kada su doktori nauka bili prava rijetkost. Doktor Anto Raos bio je veliki privrednik i u vrijeme u kojem je vodio SODASO, hemijska industrija Tuzle bila je prvakom bivše Jugoslavije.

Uz sve ovo, za mene je uvijek bila fascinantna njegova smirenost, otmjenost, elegancija i gospodluk, u najboljem mogućem smislu te riječi. Doktor Anto Raos bio je uvijek, pa i u najtežim vremenima, angažirani intelektualac i borac za jednaku zaštitu prava svih, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku, polnu i svaku drugu pripadnost.

Gubitkom doktora Ante Raosa, Tuzla gubi mnogo ali joj na osnovu njegove blistave karijere i njegovih velikih djela, ostaje mnogo. Tuzla naslijeđuje plodove jedne blistave karijere našeg Ante Raosa. Život doktora Ante Raosa, ostat će za sve nas lijepo sjećanje i dio našeg kulturnog naslijeđa.

Neka je pokoj i vječni mir njegovoj plemenitoj duši.

GRADONAČELNIK

Jasmin Imamović

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*