Obrazloženje korisnicima o nemogućnosti pokretanja sistema daljinskog grijanja

Iz Centralnog grijanja Tuzla uputili su obrazloženje korisnicima o nemogućnosti pokretanja sistema daljinskog grijanja . U obrazloženju stoji:

“Poštovani korisnici, nakon više upita korisnika u toku hladnijeg vremenskog perioda u mjesecu maju, za mogućnost pokretanja sistema daljinskog grijanja, želimo da Vas obavjestimo da smo po završetku sezone grijanja započeli radove na magistralnom vrelovodu, kako smo i planirali za 2020. godinu i nismo u mogućnosti staviti sistem daljinskog grijanja u pogon.

Radovi na magistralnom vrelovodu su u toku u naseljima Irac i Sjenjak i veoma su opsežni i trajat će narednih 30 dana. Nakon toga planirali smo i nastavak rekostrukcije magistralnog vrelovoda na potezu ulaza saobraćajnice u naselje Stupine sa istočne strana naselja. Svi ovi radovi su planirani kako bi se u narednim sezonama grijanja obezdijedilo nesmetano zagrijavanje postojećih korisnika i priključenje planiranih novoizgrađenih objekata i novih korisnika u individualnim stambenim objektima.

U dosadašnjoj toplifikaciji vođenoj od strane Grada Tuzla, uz tehničku podršku Centralnog grijanja d.d. Tuzla toplificirani su svi objekti kolektivnog stanovanjau gradu i nije bilo zastoja i većih problema u zagrijavanju korisnika u toku proteklih sezona grijanja, upravo iz razloga pravovremenih i opsežnih obavljenih remontnih aktivnosti.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*