Druga obdukcija pokazala da je George Floyd umro zbog zastoja srca, a ne od gušenja

George Floyd je bio pozitivan na koronavirus, pokazala je to druga obdukcija, a glavni medicinski inspektor Andrew Baker rekao je da rezultat obdukcije vjerovatno odražva asimptomatsku infekciju te da virus nije igrao ulogu u Floydovoj smrti.

Osim toga, u izvještaju stoji da je smrt Georga Floyda izazvana srčanim zastojem, za razliku od prve obdukcije koja je urađena na zahtjev porodice i koja je potvrdila da je Floyd umro od posljedica gušenja. U ovom izvještaju navodi se da je Floyd imao i nekoliko masnica i posjekotina po glavi, licu, ustima, ramenima, rukama i nogama.

Također stoji i da je Floydov vrat bio pritisnut više od osam minuta, ali se to u zaključku ne spominje kao direktan uzrok smrti. Toksikološki nalaz je pokazao i umjeren nivo fentanila i metamfetamina u Floydovom tijelu.

Podsjećamo, Floydova porodica je finansirala nezavisnu autopsiju u kojoj se kao uzrok smrti navodi “gušenje od stalnog pritiska”.

Zbog Floydove smrti danima se u Sjedinjenim Američkim Državama održavaju protesti. U Mineapolisu, gradu u kojem je umro, protesti su postali uglavnom mirni.

Prijatelji, porodica i demonstranti su postavili spomen-obilježje na mjesto njegove smrti.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*