Letovi iz Tuzle za Frankfurt prolongirani do daljnjeg, putnici se žale

Letovi aviokompanije Wizz Air na relaciji Tuzla – Frankfurt Hahn – Tuzla prolongirani su do daljnjeg, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Avion kompanije Wizz Air proteklog utorka nije poletio s Međunarodnog aerodroma u Tuzli za Frankfurt Hahn, jer je aerodrom u ovom njemačkom gradu zatvoren do daljnjeg.

Određeni putnici koji su se trebali naći na ovom letu požalili su se redakciji portala Klix.ba, uz obrazloženje da su za otkazivanje avionskog saobraćaja na spomenutoj liniji saznali izuzetno kasno, kao i to da im nije bila omogućena refundacija novca.

Zbog ovakvih njihovih tvrdnji smo kontaktirali aviokompaniju Wizz Air, a iz njihove Službe za odnose s javnošću su za Klix.ba kazali da je let ovog prijevoznika W6 4283 iz Tuzle za Frankfurt Hahn 2. juna otkazan zbog ograničenja putovanja usljed pandemije COVID-19, a koja su nametnuta operacijama Wizz Aira na toj ruti.

“Putnici koji su ovim pogođeni su o tome obaviješteni i ponuđen im je smještaj u hotelu, kao i alternativni raspored letova, osiguran im je puni povrat novca ili ponuđeno 120 posto od originalne cijene karte u obliku Wizz kredita”, naveli su u svom obrazloženju iz PR službe kompanije Wizz Air.

Rukovoditeljica Sektora saobraćaja i usluga u zračnom prometu Međunarodnog aerodroma Tuzla Edina Šišić za Klix.ba je kazala da su letovi s ovog aerodroma prema aerodromu Frankfurt Hahn prolongirani do daljenjeg.

Kako nam je pojasnila Šišić, razlog prolongiranja se ogleda u putničkim restrikcijama koje su uzrokovane pandemijom koronavirusa, a koje su i dalje na snazi na Aerodromu u spomenutom njemačkom gradu.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*