Azmir Husić spreman investirati u Slobodu milion KM

Azmir Husić, predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda, na sjednici Skupštine kluba rekao je kako neće ostati na toj poziciji ukoliko ne bude adekvatno praćen.

“Imao sam razgovor sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem i nisam zadovoljan njegovim ishodom. Rekao sam kako sam spreman u 2015. godini radom u UO kluba obezbijediti milion KM, ali da istu sumu očekujem i od Grada Tuzla. Međutim, rečeno mi je kako Grad Tuzla u ovom trenutku može izdvojiti za Slobodu 300.000 KM”, rekao je Husić.

Tranša iz budžeta Grada Tuzla je sa 80-ak hiljada KM povećana na 300.000 KM, ali Husić smatra kako to nije dovoljno za ozbiljniji klub.

“Meni je dosta više Slobode na aparatima. Želim klub bez dugovanja i klub koji se bori za titulu prvaka. Ukoliko bi do 2017. godine obezbjedili pomenuta sredstva, klub bi bio bez dugova i u Premijer ligi BiH. U suprotnom plašim se za njegovu sudbinu”, kaže Husić.

Slobodin dug je, prema riječima Husića, oko četiri miliona KM. Tužbe pristižu svakodnevno i to je balast prošlosti protiv kojeg se Husić, kako je rekao, ne može sam boriti.

“Ja neću privatizaciju kluba. Sloboda mora ostati gradski klub, ali ukoliko želite da ostanem predsjednik Slobode onda moram imadi adekvatnu podršku”, decidno je poručio Husić.

Za naredni petak 16. januara zakazana je nova sjednica Skupštine kluba. Do tada će se pripremiti prijedlog novog Statuta, a i definitivno znati da li Husić ostaje predsjednik UO kluba ili ne.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*