Objavljen Javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava za sufinansiranje manifestacija sa pozicije „Grant za kulturne manifestacije-Ljeto u Tuzli“

Služba za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu Grada Tuzle,danas je objavila Javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava za sufinansiranje manifestacija sa pozicije „Grant za kulturne manifestacije-Ljeto u Tuzli“. Predmet javnog poziva je dodjela sredstava za sufinansiranje manifestacija iz kulture.

U Budžetu Grada Tuzla za 2020. godinu, obezbjeđena su sredstva za podršku manifestacijama iz kulture koje realiziraju neprofitne  organizacije  i  javne  ustanove  kulture u iznosu od 40.000,00 KM.

Prioritetne oblasti i manifestacije predviđene za sufinansiranje su: književne, pozorišne, muzičko-scenske i plesne manifestacije, promocije knjiga i časopisa iz oblasti kulture, nauke, sporta i drugih društvenih djelatnosti, muzički koncerti i festivali, manifestacije filmske i audio-vizuelne umjetnosti, izložbe slika i fotografija, vjersko-kulturne manifestacije, manifestacije koje doprinose očuvanju kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa, manifestacije kulturno-umjetničkog amaterizma, manifestacije koje promovišu urbanu kulturu mladih, te manifestacije koje afirmišu kulturu i tradiciju Tuzle.

Namjenskim  budžetskim  sredstvima  Grada  Tuzle  zainteresovani  aplikanti  mogu  sufinansirati manifestaciju, a  dio  sredstava  moraju  osigurati  od drugih  donatora  ili  iz  vlastitih  sredstava. 

Po apliciranoj manifestaciji maksimalno se  mogu dodijeliti  sredstva u iznosu do 2.000,00 KM.

Prijava na Javni poziv podnosi se na prijavnom obrascu kojeg propisuje nadležna Služba, a koji se može preuzeti na zvaničnoj internet stranici Grada (grad.tuzla.ba).

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*