(Video) U toku Javni poziv za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći za lica kojima je prestao radni odnos u vrijeme trajanja stanja nesreće

Služba za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu nedavno je objavila Javni poziv za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći za lica kojima je prestao radni odnos u vrijeme trajanja stanja nesreće uzrokovanog pandemijom koronavirusa. Ovo je samo dio interventne pomoći koje je Grad Tuzla obezbjedio građanima za lakše prevazilaženje posljedica pandemije.

Osobe koje žele aplicirati na ovaj Javni moraju ispuniti nekoliko kriterija. Da je podnosilac zahtjeva na dan proglašenja stanja nesreće imao prijavljeno prebivalište na području grada Tuzle, da je podnosiocu zahtjeva utvrđen prestanak radnog odnosa za vrijeme trajanja stanja nesreće. Pored toga, kriterij je i da primanja po članu porodičnog domaćinstva podnosioca zahtjeva ne prelaze iznos od 25% prosječne neto plaće u mjesecu prije proglašenja stanja nesreće, te da se podnosilac zahtjeva nalazi na evidenciji nezaposlenih lica. Javni poziv ostaje otvoren do utroška sredstava. a najduže do 24.7.2020. godine.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*