Crnogorska policija uništila čak pet tona droge

U nikšićkoj Fabrici “Javorak” danas je uništeno oko pet tona narkotika, zaplijenjenih u prethodnom periodu, saopćeno je iz crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova. Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić, koji je prisustvovao uništavanju droge, poručio je da će biti nastavljeno hapšenje narko-dilera i sklanjanje droge sa ulica.

“Uništavanje droge najbolje govori o uspješnom radu i koordinaciji državnih institucija koje se bore protiv trgovine drogom, a to su, prije svega, Policija, Tužilaštvo i sudovi”, istakao je Nuhodžić.

Nuhodžić je naglasio da Policija intenzivno sarađuje sa regionalnim, evropskim i svjetskim agencijama za borbu protiv droge, što je prepoznala i Evropska komisija u Radnom dokumentu o stanju u pregovaračkom poglavlju 24 i pohvalila rezultate ostvarene u međunarodnim policijskim akcijama, kada je riječ o borbi protiv krijumčarenja narkotika.

“U prilog tome govori i činjenica da je u prethodne tri i po godine, kroz razmjenu informacija crnogorske policije sa partnerskim službama, na prekookeanskim brodovima zaplijenjeno oko 30 tona kokaina i 20 tona hašiša. Ovim akcijama smo zadali snažan udarac organizovanim kriminalnim grupama koje se bave trgovinom drogom”, ocijenio je Nuhodžić.

On je dodao da je kriminalitet droge jedna od najvećih prijetnji bezbjednosti, a jedan od vidova borbe protiv ove pošasti je upravo i trajno uništavanje droge, saopćeno je iz resornog ministarstva.

Današnjem uništavanju droge prisustvovali su predstavnici interresorne Komisije za sprovođenje postupka uništenja opojne droge.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*