Rukometaši BiH će danas dobiti protivnike u kvalifikacijama za Euro

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će nakon današnjeg žrijeba u Beču dobiti protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Evropska rukometna federacija objavila je listu nositelja, a za nastup na smotri najboljih rukometnih selekcija Evrope borit će se 32 tima koja će biti podijeljena u osam grupa.

Izabranici Bilala Šumana svrstani su u treći “šešir” zajedno sa selekcijama Švicarske, Litvanije, Rumunije, Ukrajine, Latvije, Poljske i Belgije.

prvom “šeširu” su Norveška, Švedska, Danska, Njemačka, Francuska, Slovenija, Češka i Island, u “šeširu” 2 su selekcije Austrije, Bjelorusije, Portugala, Sjeverne Makedonije, Srbije, Rusije, Crne Gore i Holandije, dok su u četvrtom “šeširu” reprezentacije Finske, Italije, Turske, Izraela, Estonije, Grčke, Kosova i Farskih Otoka.

Na Euru 2022., koje će biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj, nastupit će 24 tima, a na završni turnir direktno su se plasirali organizatori, zatim branitelj naslova Španija i viceprvak Hrvatska.

Ostalih 20 učesnika tražit će mjesto kroz kvalifikacije i to tako što će plasman ostvariti po dvije ekipe iz svake grupe te četiri najbolja trećeplasirana tima u kvalifikacijama.

Kvalifikacije počinju u novembru 2020. godine, a žrijeb počinje danas u 17 sati.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*