TŠK Sloboda bio domaćin Sportskih igara mladih

Nakon odigranog meča sa Šahovskim klubom „Sarajevo“ i veoma dobrih partija, najbolje kadetkinje i kadeti Tuzlanskog šahovskog kluba „Sloboda” nastavili su takmičarski dio nastupom na turniru Sporske igre mladih za 2020 godinu. Podsjetimo, u okviru manifestacije Sportske igre mladih održavaju se turniri u više sportova: stoni tenis, mali fudbal, rukomet, ulična košarka, odbojka, tenis, između dvije vatre, atletika, odbojka u pijesku i šah. Šahovska takmičenja će biti održana u četri grada Cazin, Sarajevo, Zenica i Tuzla.

Kao nosioci razvoja šaha u Tuzli i Tuzlanskom kantonu organizatori su ove godine kao domaćina i koordinatora za šah imenovali Adnana Karahmetovića. Nadati se da će ova manifestacija omogućiti svim kadetima u Tuzlanskom kantonu kvaliteno šahovsko takmičenje, koje će prezentovati rad škola šaha koje trenutno rade na ovom prostoru. Na insistiranje koordinatora, od ove godine uvedena je nova kategorija takmičenja i to za djecu 2013. godište i mlađe, kako bi u narednom periodu privukli što više djevojčica i dječaka najmlađeg uzrasta.  

Turnir se održao u protorijama Tuzlanskog šahovskog kluba “Sloboda”. Nastupilo je 25 takmičarki i takmičara uzrasta do 2005. godišta uz pridržavanje mjera preporučenih od Kantonalne uprave civilne zaštite. Tempo igre je bio 10 minuta po igraču za cijelu partiju a medalje su dodijeljene u pet kategorija, 2005-2009 godište (djevojčice i dječaci), 2010-2012 godište (djevojčice i dječaci) i 2013 godište i mlađi.   

Rezultati:

DJEČACI (2005-2009)

Čulum Sanjin – zlatna medalja

Šišić Muhamed – srebrna medalja

Osmić Enis – bronzana medalja

DJEVOJČICE (2005-2009)

Babajić Ehlimana – zlatna medalja

Demirović Lamija – srebrna medalja

Letić Anela – bronzana medalja

U uzrastu 2005-2009 godište učesnici posljednjeg Evropkog prvenstva za mlade Čulum Sanjin i Ehlimana Babajić nisu dozvolili iznenađenja.  Više očekivalo od Ivana Tunjića.

DJEČACI (2010-2012)

Jahić Omer – zlatna medlaja

Hrnčić Amer – srebrna medalja

Osmanbogić Benjamin – bronzana medlaja

DJEVOJČICE (2010-2012)

Hasić Amina – zlatna medalja

Hasić Aida – srebrna medalja

U uzrastu 2010.-2012. godište istakao se Jahić Omer koji je turnir igrao bez oscilacija i zasluženo pobijedio. On je inače član ŠK Doboj-istok i treba istaći da trener ovog kluba Samir Babić, radi veoma dobar posao u školi šaha. U ženskoj konkurenciji su pobijedile sestre Amina i Aida inače članice ŠK Gračanica.

DJEČACI I DJEVOJČIĆE (2013 i mlađi)

Babić Eldin – zlatna medalja

Konjić Merima – srebrna medalja

Karahmetović Amina  – bronzana medalja

Osim osvajača medalja na Tuzlanski šahovski klub su nastupili: Naida Smajlović, Nadina Šiljegović, Aldin Smajlović, Kenan Karahmetović, Adin Mandžuka i Ivan Tunjić.

Sudijski posao je odlično obavio Rafo Andrić, klubski sudija.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*