Stadioni u Francuskoj otvaraju se 11. jula za najviše 5.000 gledatelja

Stadioni u Francuskoj ponovno će otvoriti vrata gledateljima 11. jula, dok zemlja nastavlja ukidati mjere nametnute za sprečavanje izbijanja koronavirusa, saopćila je vlada u subotu.

No, u sportske arene će biti dopušten ulazak najviše 5.000 gledatelja – ograničenje koje bi se moglo ublažiti kasnije tokom ljeta s novom sezonom koja bi trebala početi 22. augusta.

Francusko nogometno prvenstvo je prekinuto 30. aprila, a Paris Saint-Germain je proglašen prvakom. To je jedina od pet najvećih evropskih nogometnih liga koja je prekinula sezonu zbog pandemije koronavirusa.

Međutim, finala francuskog Kupa i Liga kupa sada se mogu igrati s gledateljima, a navijači će također, moći gledati i pripremne utakmice uoči početka nove sezone.

“U skladu s novom procjenom epidemiološke situacije, početak nove školske godine može se obilježiti daljnjim ublažavanjem ograničenja,” objavila je vlada.

U finalu francuskog Kupa igrat će PSG i St. Etienne, a u finalu Liga kupa PSG i Lyon. Termini finalnih susreta još nisu obznanjeni.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*