Šarović upozorava: Migrantska kriza u BiH prijeti da eskalira u narednih 15 dana

Migrantska kriza se usložnjava i prijeti da eskalira u narednih 15 dana, upozorava Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke osvrćući se na aktuelna dešavanja sa migrantima. Šarović kaže da je očito da aktuelna vlast nema odgovora na migrantsku krizu.

“Dok aktuelna vlast u Republici Srpskoj samo kuka nad ovako teškom situacijom, podsjećam da dok je u Vijeću ministara BiH bila SDS, najveći ikada zabilježeni broj migranata nije prelazio 4.500, a već sada ih imamo blizu 10.000, što je uvećanje za 100 posto”, naglašava Šarović.

On dodaje da dok je ministar sigurnosti BiH bio Dragan Mektić migranata uopšte nije bilo u Republici Srpskoj, a sada imamo iz dana u dan drastične situacije sa migrantima i ekscese u više gradova upravo u RS-u.

“Situacija će biti još gora jer trebamo pogledati šta se dešava preko granice, u Srbiji, gdje u Loznici i okolini imamo pobune i sigurno možemo očekivati novih 5.000 migranata koji će ući na našu teritoriju”, rekao je predsjednik SDS-a.

Šarović je ponovio da vlast na nivou Bosne i Hercegovine, a posebno predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH, koji su ranije bili veoma glasni u kritici prema SDS-u, konačno treba da shvati da su oni sada najodgovorniji i da moraju da nađu odgovorajuća rješenja.

“Oni zaboravljaju da su već odavno vlast i da više nemaju koga da kritikuju izuzev sami sebe i da konačno preuzmu odgovornost za ono što mjesecima propuštaju da učine”, zaključio je Šarović.

(RTV7/Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*