Meč Džumhura i Đokovića u Sarajevu nije bio pod upitnikom do pojave virusa

Egzibicioni meč između Damira Džumhura i Novaka Đokovića u Sarajevu 5. jula trenutno je pod velikim upitnikom, nakon što je bugarski teniser Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na koronavirus.

Najbolji bh. teniser i prvi teniser svijeta u Sarajevu su 5. jula trebali završiti Adria Tour egzibicionim mečem, a prije toga u okviru pomenute turneje teniseri su trebali gostovati i u Banjoj Luci.

U Beogradu je sve prošlo bez ikakvih problema, činilo se da će tako biti u i Zadru, a onda je Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na koronavirus, nakon čega je konstatovano da su hrvatski teniser Borna Ćorić te treneri Dimitrova i Đokovića također zaraženi.

Zbog svega toga, nastup u Sarajevu je sada pod velikim upitnikom, a konačna odluka bi mogla biti poznata sutra, eventualno večeras ukoliko se pojave neke nove informacije. Što se tiče organizacije ovog meča u Sarajevu, nju od početka vodi tim Novaka Đokovića i sve do nedjelje, kada je virus ušao među igrače, nije bilo nikakve dileme da li i gde će se meč održati.

Džumhur je ranije rekao da Đoković želi doći u Sarajevo i u glavnom gradu BiH organizovati jedan ovakav meč.

“Odmah sam želio doći jer Novak je godinama želio doći u Sarajevo i organizovati takvo nešto. Ovo je bila idealna prilika pa sam bez razmišljanja pristao na meč za kraj Adria Toura”, rekao je Džumhur uoči Adria Toura u Beogradu.

Odluka o dolasku u Banja Luku, a samim tim i Sarajevo, još jednom napominjemo, trebala bi se donijeti u naredna 24 sata.

(Klix.ba)


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*