Oporavljeni podijelili iskustva s koronavirusom: Naša agonija je trajala tri mjeseca

Dok se većina oboljelih od bolesti Covid-19 oporavila u roku od nekoliko sedmica, postoje i oni pacijenti koji su se s posljedicama borili više mjeseci.

Među njima je neurologinja Athena Akrami koja za CNN tvrdi da se s ovom bolešću bori 99 dana te da još uvijek osjeća simptome.

“Koronavirus je u mom slučaju počeo uobičajeno, pojavom temperature i kašlja. No, nakon tri, četiri dana suočila sam se s nevjerovatnim bolovima u predjelima bubrega, prsa i uopće u cijelom tijelu. Nisam ni pomislila da će to sve toliko dugo trajati. Na početku sam mislila da će simptomi, kao i kod većine oboljelih, nestati kroz četrnaest dana. No, bila sam u krivu. Ova agonija traje skoro tri mjeseca”, poručuje Akrami.

Slično iskustvo doživio je i engleski profesor Paul Garner. S koronavirusom se borio 96 dana i kaže da je to najteža bolest koju je odbolovao.

“Prvih sedam dana bio sam ubijeđen da ću umrijeti. Nepodnošljive vrtoglavice, nepovezane misli i bol cijelog tijela bili su karakteristični simptomi. No, najgora stvar jeste činjenica da vam koronavirus u potpunosti pomuti misli, zbunjuje vas, te nemate jasnu sliku svijeta oko sebe”, kazao je Garner.

Ovo iskustvo, kako tvrde oba sagovornika CNN-a, zasigurno se može nazvati zastrašujućim doživljajem. Da stvar bude interesantnija, profesor Garner preživio je i malariju koja, po njegovom mišljenju, nije uporediva s COVID-om 19.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*