Izvještaj KUCZ TK: Povećan vodostaj na brani Modrac, prijavljeno više klizišta

Prema izvještaju KUCZ TK, vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 200,67 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.)., a u odnosu na mjerenje jučer nivo je viši za 2 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 152,40 m3/s

Na području Gračanice rijeka Spreča je usljed velikih količina padavina u proteklim danima a i zbog dotoka vode od pritoka kao i velike količine ispuštanja sa brane Modrac izašla iz svog korita u dijelu od Miričine do Stjepan Polja te poplavila oko 220 ha poljoprivrednog zemljišta u sprečkom polju.

Na području općine Doboj Istok rijeka Spreča se izlila i poplavila priobalno 160 ha poljoprivrednog zemljišta.Vodostaj na rijeci Spreči je u porastu.Jutros u 01 sati iznosilo je 409,2 cm a 417,9 cm u 7 sati na mjernom mjestu Karanovac-Gračanica.

Jučer od strane OC Srebrenik prijavljeno je klizanje tla na lokacijama: Špionica, Crveno Brdo i Gornji Srebrenik..

U Banovićima prijavljeno je klizanje tla na lokaciji Tulovići, dok je OC Gračanica prijavljeno je klizanje tla na lokacijama MZ Miričina gdje je bujični potok potkopao nosivi stub od stambenog objekta te je isti ugrožen, te MZ G. Orahovica uz regionalnu cestu za Srebrenik koji prijeti jednom stambenom objektu.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*