Memorijalni centar Srebrenica predstavio jednominutni video obilježavanja 25. godišnjice genocida

Memorijalni centar Srebrenica je predstavio zvanični video najave obilježavanja 25. godišnjice genocida. Videosnimak traje jednu minutu, a realiziran je na bosanskom i engleskom jeziku. Najavni videosnimak je urađen zahvaljujući podršci kreativnog tima “Fabrika”.

“U ovom jednominutnom videu htjeli smo novoj generaciji koja je naviknuta na brzi prijem informacija, približiti historijski kontekst genocida u Srebrenici. Naš tim je radio na pripremi tekstualnog sadržaja, te je sve posloženo u ovaj video zahvaljujući kreativnom timu “Fabrika” koji je osmislio idejni koncept i doveo stvar do realizacije.

Izuzetno je važno reći kako su svi materijali koje ovih dana puštamo u javnost rezultat kombinovanih napora fotografa, snimatelja, dizajnera, montažera, koji svoj rad daju besplatno i u tome je najveća vrijednost.

Zajedno se sjećamo, i zato vam hvala. Približili smo genocid svijetu, ponovo”, poručili su iz Memorijalnog centra Srebrenica.

Ranije su iz Memorijalnog centra objavili novi vizuelni indentitet s željom, kako su kazali, da tu instituciju učini prepoznatljivom u svijetu.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*