Srbija: Dvije osobe iz Sjenice preminule jer ih nisu primili u bolnici Užice

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić potvrdio je informaciju da su dvije osobe iz Sjenice preminule pošto nisu primljene u bolnicu u Užicu i dodao da je u pitanju bio nesporazum. Ljajić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da su u Novom Pazaru hospitalizovane 104 osobe, što je, kaže, dobro, jer je prije nekoliko dana bilo 123 pacijenta na različitim odjeljenjima.

Komentarišući vijest da su u Sjenici preminule dvije osobe (46 i 59 godina) od posljedica koronavirusa, a koje nisu primili na liječenje u užičku bolnicu nakon čega su se sanitetom vratili u Sjenicu, Ljajić je rekao da nažalost ima potvrdu da se to zaista dogodilo.

Naveo je da su mu iz bolnice rekli da je u pitanju nesporazum i da su ljekari u Užicu smatrali da u Sjenici postoji odjeljenje za smještaj Covid pacijenta. Ljajić je rekao da u Sjenici postoji odjeljenje ali samo za one koji dođu sa sela, da prespavaju i da se potom transportuju u Užice ili Beograd. Naglasio je da nema razloga da se bilo šta skriva.

Kada je riječ o dolasku ljekara iz BiH, ministar je kazao da je procedura u toku i da se očekuju imena ljekara. Objašnjava da je neophodno da se provede procedura, da se preda zahtjev Ljekarskoj komori Srbije za licence.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*